Voeding en zwangerschap

Zwangerschapsbegeleiding

Zwangerschapsbegeleiding door een orthomoleculair diëtist is een meerwaarde voor zowel jou als je (toekomstige) baby.  Tijdens de zwangerschap zijn er bepaalde voedingsmiddelen die je beter kunt vermijden. Er wordt echter zo veel gezegd over voeding dat het soms moeilijk is om keuzes te maken. Weet jij bijvoorbeeld wat je dan WEL zou moeten eten voor het optimaal voeden van beiden?

 

 “Wat mag wel, en wat is slim om even niet te doen?” Als zwangere vrouw zijn we kwetsbaar, we willen alles zo goed mogelijk doen voor de ongeboren baby en zijn af en toe zelfs bang om fouten te maken. Vergeet vooral jouw eigen lichaam daarbij ook niet! Jouw lichaam is hard aan het werk om het ongeboren kindje van de juiste voedingsstoffen te voorzien, dit vergt veel.

 

Elk trimester heeft zowel ons lichaam, als dat van het kindje, een andere behoefte. Het is wonderlijk wat er allemaal aangelegd moet worden in de komende 9 maanden. Dit vergt verschillende voedingsstoffen en veel energie! Jouw voorraden zijn daarbij van belang omdat je daarna ook zo optimaal mogelijk wil herstellen.

 

Hoe fijn zou het zijn als een professional met jou meekijkt om een optimale groei te bevorderen, en misschien nog belangrijker; alvast te denken aan het herstel van mama.

 

Indien je momenteel zwanger bent, je binnenkort van plan bent om zwanger te worden, of eventueel na het verlies van een kindje voor wil bereiden op een nieuwe zwangerschap, is dit traject geschikt voor jou! 

Wat krijg ik er voor terug?

– Ik leer jou inzicht krijgen in macro- en micronutriënten, welke zijn belangrijk voor het lichaam & welke extra behoefte heb jij tijdens de zwangerschap?

 

– Het creëren van nieuw leven eist veel van het vrouwelijk lichaam. Samen zorgen wij dat we het lichaam zo goed mogelijk ondersteunen door het genoeg nutriënten te geven, elk trimester weer;

 

– Ondersteunende tips bij kwaaltjes die tijdens de zwangerschap kunnen ontstaan. Wat kan je doen om het bekken te ondersteunen in de laatste weken? Hoe ga ik om met zwangerschapsmisselijkheid? Wat kan ik doen als ik veel haaruitval ervaar? Kortom: de optimale zwangerschapsbegeleiding.

 

– Je leert meer over supplement gebruik specifiek gericht op de zwangerschap. Welk vitamine of mineraal is in te zetten bij jouw zwangerschap? en nog belangrijker  waar is het goed voor;

 

– Je krijgt ideeën voor ontbijt, lunch en diner; 


– Je ontvangt preplijsten, zodat je je vriezer vast tactisch kan vullen voor de postpartum periode. Goede voorbereiding is het halve werk!; 

 

– We zorgen dat jij de zwangerschap zo goed en gezond mogelijk door kan komen. We bouwen een goede fundering voor de ongeboren vrucht.

Voor de kosten van mijn consulten verwijs ik u graag door naar de pagina: ‘Werkwijze en Tarieven’