Traject: Darmklachten

Jij hebt al een tijd last van je darmen. Misschien ben je bij de huisarts geweest, heb je verder onderzoek gedaan, en is er bij jou vastgesteld dat jij PDS hebt. De boodschap is dat je er mee moet leren leven, stress is de boosdoener. Je voelt je misschien onbegrepen en hebt het gevoel dat de laatste tijd de darmklachten (en evt andere symptomen) alleen maar toe nemen. Alles wat jij eet valt niet lekker en zorgen voor: een opgeblazen gevoel, misselijkheid, buikpijn, gasvorming, vermoeidheid, brandend maagzuur. Dit is slechts een greep uit de klachten die jij dagelijks ervaart. Het beheerst jouw leven zodanig dat je zelfs bang bent om bepaalde voedingsmiddelen nog te nuttigen. 

 

Deze klachten zijn niet normaal! Je hoeft hier niet mee te leren leven. Neem jouw klachten niet langer voor lief: zoek naar een oplossing. De mogelijkheid bestaat dat je allergisch bent voor gluten, dat jouw darmwand niet optimaal is, of dat er bijvoorbeeld sprake is van een parasitaire besmetting. Er kan ook iets mis gaan in je spijsvertering. Samen op onderzoek uit? Lees gerust verder om te kijken of dit programma bij jou past! 

Darmproblemen, en nu?

De darmen spelen een grote (en essentiële) rol in onze spijsvertering, zij weerspiegelen de algehele gezondheid. Zowel in de dunne als in de dikke darm kan tijdens de vertering veel misgaan, met als gevolg diverse klachten. Meestvoorkomende klachten als diarree, obstipatie, opgeblazen buik, buikpijn en winderigheid worden vaak gediagnosticeerd als PDS. “Ben jij ook weggestuurd met deze diagnose en heb jij, ondanks diverse aanpassingen in jouw dieet, geen verbetering gemerkt?” Loop je al tijden rond met verschillende klachten zoals vermoeidheid (ondanks op tijd naar bed te gaan en voldoende te slapen), huidproblemen, slapeloosheid, infecties en buikklachten waardoor je niet alles uit je leven kunt halen? Heb je deze klachten geaccepteerd en aangenomen dat dit ‘gewoon’ bij jou hoort? Investeer in jouw darmgezondheid en zoek samen met mij naar andere oplossingen!  

 

Jouw darmklachten kunnen verschillende oorzaken hebben zoals o.a. buikgriep, voedselintoleranties, stress, de ziekte van Crohn, darmparasieten en/of een antibioticakuur. Als gevolg van bovenstaande kunnen een verstoorde pH waarde, verminderde darmflora of een hyperpermeabele darmbarrière zorgen voor een scala aan klachten. Deze verstoringen kunnen daarnaast ontstaan door bijvoorbeeld een verminderde vertering van zowel eiwitten, vetten en koolhydraten. Via een objectieve lab analyse is het voor de therapeut gemakkelijker de oorzaak gericht aan te pakken met behulp van een specifiek behandelplan incl. praktische handvaten om jouw darmklachten te verbeteren. De therapeut krijgt bovendien veel inzicht in de verhoudingen tussen de miljoenen aanwezige bacteriestammen in onze darmflora. 

Onderstaand kan men meer lezen over de darmtesten in mijn praktijk. Overigens zijn de darmtesten ook gemakkelijk thuis, in jouw vertrouwde omgeving, uit te voeren. Mocht het een keuze zijn deze test thuis uit te voeren, is het heel verstandig de uitslag te laten interpreteren door een professional.  Traject 3 maanden:

"HEAL YOUR GUT" 
(o.a. PDS, PARASITAIRE BESMETTING, LEAKY GUT)

– ONLINE OF OP LOCATIE –

Jouw darmklachten

Herken jij jezelf in het volgende?

 

– Jij ervaart altijd een opgeblazen gevoel na het eten. Zelfs het drinken van water lijkt te zorgen voor een opgeblazen gevoel. Je hebt al veel geprobeerd en je weet echt niet meer waar het aan ligt;

 

 

– Jij hebt vaak last van buikpijn. Jouw ontlasting wisselt sterk: De ene dag is het brijig, de andere dag heb je last van obstipatie. Eventueel heb je ook slijm bij de ontlasting. Er is geen pijl op te trekken. O.a. diarree, vermoeidheid, winderigheid en misselijkheid zijn iets waar je dagelijks mee kampt;

 

 

– De klachten beperken jou in je dagelijks leven. Je durft soms niet naar bepaalde plekken of uiteten te gaan omdat je bang bent dat je darmen dat niet leuk gaan vinden. Je bent bang dat de symptomen optreden alvorens je thuis bent;

 

 

– Naast je darmklachten kamp je met allergieën en intoleranties. Je hebt bijvoorbeeld last van eczeem, netelroos en/of andere auto-immuunziekten.

 

 

Dit programma is geschikt voor jou als je meer wil leren over de invloed van voeding op jouw darmen. Daarnaast ben je op zoek naar een nieuwe leefstijl met een gebalanceerd voedingspatroon om jouw klachten voor altijd te verminderen.

**** Naast deze uitgebreide darmtest zijn er ook nog andere mogelijkheden. Neem eens een kijkje op de pagina ‘werkwijze en tarieven’ voor meer informatie over het aanbod aan testen. ****

Het traject

Dit project bestaat uit: 

 

– Een uitgebreide intake; 


– Een darmscreening t.w.v. 410,95€, o.a. screening op leaky gut, schimmels en parasieten, (verkeerde overgroei) darmbacteriën, histamine-intolerantie, darmontstekingen en zuurgraad van de darm. 


– Een plan gebaseerd op jouw persoonlijke darmtest. Welke bacteriën zijn te weinig aanwezig in jouw darm? Hoe kunnen wij deze bijvoorbeeld aanvullen en wat dien je dan te eten? Indien sprake van parasieten krijg je een plan hoe ze te bestrijden; 


Dit pakket heeft een kostprijs van 640,95€

(incl darmtest 411€, intake 115€ en vervolgconsult incl uitwerking 115€). 

darmklachten