Contact & FAQ

Contact

Wil jij aan de slag met het herstellen van de hormoonbalans, kinderwens of het verbeteren van de darmgezondheid? Weet je niet zeker of ik iets voor jou kan betekenen? Vul dan het onderstaande contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op. 

contact

Veelgestelde vragen

Is een consult online of fysiek bij Foodwithfayth?

Het is mogelijk om bij mij op consult te komen op locatie in Rheden. Het boeken van een online consult is ook zeker mogelijk. Ik spendeer graag tijd in het buitenland en in deze perioden is er enkel de mogelijkheid online afspraken in te plannen. Ik gebruik voor het consult beveiligde software zodat wij in een veilige en prettige omgeving kunnen werken aan jouw gezondheidsdoelen! 

 

 

Hoe lang moet ik wachten op de uitslagen?

Meestal zijn de uitslagen binnen twee weken bekend. Bij het plannen van het vervolgconsult is hier rekening mee gehouden. 
Wat zijn de kosten?

+ Intakegesprek: 115,- 

+ Vervolgconsult: 57,- 

+ EMB Bloedtest incl intake, uitslag en adviesrapport: €299,- 
+ Darmscreening: €411,- (excl. consulten en bespreking)

+ IgG, 88 voedingsmiddelen screening : €167,-
+ Overige bloedtesten (e.g. schildklierwaarden, homocysteïne, vitamine D, B12): prijs is afhankelijk van de gekozen test.

 

Is het afnemen van supplementen verplicht?

Nee, het afnemen van supplementen is niet verplicht. Suppletie is onderdeel van mijn behandeling, maar een goede evenwichtige voeding staat voorop. Wat iemand nodig heeft verschilt per persoon, het is dus geen standaard advies wat ik geef. Er bestaat de mogelijkheid om supplementen via mij af te nemen als onderdeel van jouw behandeling. Ik zal jou echter nooit zal verplichten tot het afnemen van voedingssupplementen indien je dat niet wil.

 

Kom ik in aanmerking voor een vergoeding?

Mijn consulten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

 

 

 

 

 

 

Hoe ziet een behandeltraject er uit?

Indien wij voor de eerste keer contact hebben kom je bij mij voor een intake gesprek. In dit gesprek breng ik al jouw klachten in kaart. Je kunt ook een vragenlijst in je email verwachten, alvorens wij elkaar treffen. Tijdens dit gesprek kan er besloten worden om aanvullend onderzoek te verrichten. Men kan hierbij denken aan bloed-, haarmineralen-,  speeksel- en/of ontlastingstesten om te zien hoe jouw lijf ervoor staat. Dit intake gesprek duurt gemiddeld 1,5 uur en kost €115,- (dit is exclusief eventuele bloed- of ontlastingstesten, het gaat hierbij om 60 minuten directe tijd en 30 minuten indirecte tijd). Een vervolgafspraak van 45 minuten kost €57,- 

Zit de behandeling voor diëtetiek in de basisverzekering?

Ik heb ervoor gekozen om geen kwaliteitsregistratie meer te onderhouden. Uiteraard ben ik wel diploma geregistreerd in het ‘Kwaliteitsregister Paramedici’. De behandeling door een ‘diëtist’ zit normaal gesproken (in 2022 voor 3 uur) in de basisverzekering (let er op dat dit van het eigen risico af gaat). De zorgverzekeraar stelt een aantal eisen aan de paramedicus om in aanmerking te komen voor een vergoeding, hier voldoe ik niet meer aan omdat ik mij meer richt op de natuurgeneeskunde. Ik heb deze keuze gemaakt omdat ik meer vrijheid wil ervaren in het volgen van scholingen en in mijn behandelingen. 

Hoe ziet een persoonlijk advies eruit?

Na de intake (en eventuele bloedtesten) stuur ik jou een persoonlijk advies toe. Dit bestaat o.a. uit adviezen over voeding, leefstijl, suppletie, beweging en ontspanning. Zie het als een stappenplan dat jou op weg gaat helpen naar jouw nieuwe manier van leven. Aan de hand van dit advies bepaal ik ook hoeveel vervolgafspraken eventueel nodig zijn om jouw gezondheidsproblemen en/of doelen onder controle te krijgen. Reken op minimaal drie afspraken.